Bonnie

In september 2011 studeerde ik in Groningen af als algemeen fysiotherapeut, slechts drie maanden nadat ik mijn vader verloor. Al snel voelde ik dat ik niet op een standaard manier wilde werken.

Al mijn leven lang ben ik bezeten van sport en het menselijk lichaam. Met drie grote broers naast me heb ik altijd een competitieve instelling gehad. Ik ging in het weekend van kunstschaats-training naar de voetbalwedstrijd en weer terug naar de ijsbaan. Doordeweeks wisselde ik het kunstschaatsen af met paardrijden, turnen en natuurlijk school.

Opgegroeid in een ondernemersgezin had ik meteen bedacht dat ik een zelfstandig fysiotherapeut zou worden. Toen mijn vader in het laatste jaar van mijn studie plotseling ernstig ziek werd en na twee maanden overleed, was ik in shock. Mijn grote voorbeeld en support, was in een oogwenk weggevaagd. Hoe kon nu mijn grote, sterke vader zo snel verdwijnen? 

Na drie maanden startte ik mijn eerste waarneming in Amsterdam als fysiotherapeut en merkte al snel dat ik meer wilde. Ik liet mezelf scholen in voeding & gezondheid, maar ook in alternatieve behandelingen zoals het Medical Taping Concept van Josya Sijmonsma en bindweefselmassage. Na één jaar bleek plotseling ook mijn lieve moeder ziek. Alles wat ik qua voeding had geleerd, kon ik -cru genoeg- meteen in praktijk brengen. Ondanks dat we fantastische resultaten behaalden, verloor zij toch deze onmenselijke strijd na zes maanden.

Mijn voorbeelden, vangnet, onvoorwaardelijke steun en liefdes verloor ik in anderhalf jaar tijd. Na een tijd van rouw, voelde ik ook juist een kracht om mezelf te ontwikkelen en mijn droombaan waar te maken.

 

 

De afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen afgerond welke allemaal hun bijdrage hebben geleverd. Een behandeling bij Into Health is alles behalve standaard. Ik laat me inspireren door mijn patiënten en hoop ze met mijn kennis en ervaring minstens zo aan te zetten. Ik vind het belangrijk dat we meer bewust zijn van onze lichamen en gezondheid, vooral in de samenleving van nu.

Tijdens het behandelen neem ik altijd verschillende aspecten mee. Je gezondheid bestaat niet alleen uit die stramme rug, het niet kunnen afvallen of die vermoeidheid die je al te lang accepteert. Het gaat over ademhaling, slaap, stress, immuunsysteem, voeding, beweging, maar ook het mentaal-emotionele deel! Alles heeft impact op elkaar. Om die reden is het ook van groot belang dat ze allemaal meegenomen worden wanneer je opzoek bent naar het verbeteren van je gezondheid. Waar nodig kunnen we zelfs een bloedtest afnemen om zo nog meer inzicht te verkrijgen. Je bent niet gek en wat je voelt klopt. Dat wat je voelt kan alleen -vaak- veel beter.

In de praktijk zul je ontdekken hoe je klachten werken. Ik leg het je uit als specialist in vitaliteit. Eén van de belangrijkste kwaliteiten vind ik het goed en duidelijk kunnen over brengen van o.a. mijn bevindingen. Ik vertel je daarom down to earth en no-nonsense wat er speelt of hoe het werkt.

Ondertussen heb ik zelf een gezin met, sinds 2020, een geweldige dochter. Ik gebruik graag mijn ervaring, lessen en die van anderen in mijn dagelijkse leven. Zelf een dochter hebben laat me extra krachtig voelen. Ik wil haar rolmodel zijn, haar vangnet, haar onvoorwaardelijke steun en liefde.

 

Leven is bewegen -in de breedste zin van het woord.

Bonnie