Chlorella

16,9524,95 Incl. BTW

Chlorella helpt het lichaam te ontgiften. Het is geen wondermiddel, maar helpt je zeker bij het afvoeren van afvalstoffen. Niet alleen een hoge verzuring, maar ook vermoeidheid en een ijzergebrek kan hiermee opgelost worden. Het is perfect na het trainen. Deze vorm van chlorella bevat veel eiwitten, vitamine A en B12 .

Een uitkomst bij o.a. onrustige huid, verzuring, reumatische klachten en spijsverteringsklachten.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Chlorella en haar geweldige werking.

Chlorella is één van de oudste -ongeveer 2,5 miljard jaar oud-  algensoorten uit Oost-Azië. Dit eencellige, groene plantje leeft van oorsprong in zoete rivieren en meren. Het algje ziet eruit zoals je van een alg kunt verwachten. Geen wortels, stengels of bladeren.

Eén van de bijzondere eigenschappen van algen is het aanpassingsvermogen. Extreme omstandigheden zijn daarom geen probleem voor de alg. Chlorofyl -wat je misschien nog kent van je biologieles- is een stofje die veel voorkomt in chlorella. Chlorofyl zorgt niet alleen voor de groene kleur in de alg, maar heeft ook voor onze gezondheid meerdere voordelen. Zo zit het bijvoorbeeld vol met magnesium, wat belangrijk is voor het zuur-base gehalte in je lichaam. De chlorofyl kan niet worden opgenomen door je darmen, dus vormen ze juist een bescherming tegen schadelijke voeding.

Nog meer voordelen van chlorella:

  • Bevat relatief veel eiwitten;
  • Bevat hoge waarden aan vitaminen;
  • Voorkomt dips in je suikerspiegel:
  • Helpt tegen eetbuien;
  • Helpt tegen een kater;
  • Ondersteunt de hormoonbalans in het lichaam;
  • Pakt ontstekingen en infecties aan;
  • Bevat veel aminozuren.

Chlorella is een echte superfood! Stofjes die normaal gesproken ons lichaam moeilijk tot niet willen verlaten, worden toch echt opgeruimd door chlorella. Welke stofjes dat kunnen zijn? Gifstoffen zoals pesticiden en lood, kwik of andere zware metalen. Er is zelfs onderzoek gedaan bij radioactieve straling.

Voor optimaal effect en resultaat kun je het beste langzaam opbouwen. Heel soms reageren de darmen hier namelijk te heftig op. Daarom is het handig om met 1 a 2 gram per dag te beginnen. Wanneer je dit niet voldoende vindt, kun je langzaam naar zo’n 3 tot 10 gram per dag gaan. Natuurlijk is dit afhankelijk van wat jij wilt en nodig hebt.